.:: Lokman AYVA ::. İstanbul Milletvekili
Lokman Ayva'nın Resmi ve İstanbul Resimleri
Yakınlaştır
1x 2x 4x 6x 8x

Türkçe - English

New Page 1

İLETİŞİM

 

 

 
 
Lokman Ayva'nın Gözüyle Geçmiş Gelecek Ay

Değerli okurlarım, burada yazıları daha güncel ve orjinal bir halde yazma ihtiyacını hissettim. Bilgiden ziyade haber ağırlıklı olsa daha faydalı olur diye bir fikir geldi aklıma. Benim ilgili olduğum konularla, katıldığım toplantı ve görüşmelerle ilgili haberleri size aktarayım istiyorum. Onun için de aşağıdaki bir yazı tarzı ortaya çıktı. 

Avrupa'da neler oluyor? 

Biliyorsunuz ben halen Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi üyesiyim. Burada Türkiye'yi de yakınen ilgilendiren Avrupa'nın meseleleri tartışılıyor ve bir karara bağlanıyor. Bu meclisi kanun yapan bir yer olarak varsayın. Kanunlarımıza da rapor deniyor. Her bir raporu hazırlamak için de bir raportör görevlendiriliyor. Raportör komisyonlarda seçiliyor. Geçtiğimiz ayda komisyon toplantıalrı Paris'te yapıldı. Benim üyesi olduğum üç komisyonun ikisi toplandı. Kadın ve Erkekler için Eşit fırsatlar Komisyonu toplantısında birkaç rapor görüştük. Burada size haber vereceğim rapor e-learning yani elektronik yollarla öğrenme diyebileceğimiz rapor. Ben bu konunun raportörü seçildim. Katkılarınızı bekliyorum. Rapor hazırlarken ki süreçlerde size bilgiler aktarmaya devam edeceğim. Diğer bahsedeceğim ikinci konu ise yine raportörü seçildiğim hasta ve özrlü çocukların okula gitme hakkının garanti edilmesine dair rapor. Bu konuda da raporun ilerleyen aşamalarında size bilgi aktarmaya devam edeceğim. Önümüzdeki ay yani Nisan'da da Strazburg'ta çalışmalar devam edecek. Burada disability action plan denen özürlüler eylem planının izleme çalışmalarına Sosyal, Sağlık ve aile işleri komisyonu adına katılacağım. Oradaki gelişmeleri de sizinle paylaşmak istiyorum.

Türkiye'de neler oluyor?

Fiziksel Engelliler Vakfı Mutlu Engelli Hattı'nın test çağrılarını almaya başladı. Bu konuda da eleştiri ve önerilerinizi hem oraya hem de bana yazabilirsiniz. Numarası: 0212 444 6000

Sosyal Güvenlik Kanunu görüşmeleri başladı. Özürlüleri ilgilendiren iki husus var: Birisi Bağ-Kur’lu özürlüler de artık SSK'lı ve Emekli Sandığı mensupları ibi erken emekli olabilecekler. Bu, bence son derece mantıklı bir gelişmedir. Bir kişi kendi imkanlarıyla bir işyeri kurmuş, ama erken emekli olamıyor. Sanırım özürlülerin kendi işlerini kullanamayacaklarını düşünüyorlardı geçmişte. Ama iyi bir şekilde çözüldü. Öte yandan işe girdiklerinde özürlü olduğunu belgelemeyen özürlü memurlar erken emekli olamıyordu. Onu da düzeltmeye çalışıyoruz. İnşallah başarırız. Son bir gelişme de Özürlü maaşı alırken başka bir gelir daha elde eden özürlülerle ilgili af meselesi. Onu da AK PARTİ Meclis grubu uygun gördü ve Meclis'e sevk etti. Anayasa değişiklikleri ile beraber çıkacağını ümit ediyorum. Neden? Çünkü af kanunları Meclis'ten zor geçiyor. En az 330 Milletvekilinin olumlu oyu gerekiyor. Türkiye'de bu kadar değil, pek çok lay var ama hangi birini anlatayım burada. Yeri geldikçe bahsederek sizi malumat sahibi yapalım.

Beyazay'da neler oluyor?

Beyazay kurumsallaşma sürecini yaşıyor. Kütahya şubesi açıldı. Manisa ve İzmir şubeleri pupa yelken eğitimlere devam ediyor. Sivas Kaplıcada bilgilendirme toplantısı yaptı. Ankara Genel Kurulu'nu yapmıştı ve şu anda büyük bir organizasyona hazırlanıyorlar. İzmir Mart'ın son haftasında Genel Kurulunu yaptı. İstanbul 29 Mart'ta genel üye toplantısı yapıyor. Geçenlerde İstanbul şubesinin de yer aldığı mekana gittim. Her taraf tıka basa dolu. Üniversite Hazırlık Kursuna giden çocuklar deneme sınavı yapıyorlar. Her öğrenciye bir okuyucu verilmiş. Beyazay'ın eski günleri aklıma geldi. Demek ki bir şahlanış var. Önümüzdeki günlerde daha da canlanacak. Önümüzdeki ay Beyazay açısından da önemli günler geliyor. Onları da gelecek ay paylaşırız. Esen kalın.

 

 

 

New Page 1
Ak Parti Web Sitesi