.:: Lokman AYVA ::. İstanbul Milletvekili
Lokman Ayva'nın Resmi ve İstanbul Resimleri
Yakınlaştır
1x 2x 4x 6x 8x

Türkçe - English

New Page 1

İLETİŞİM

 

 

 
 
Memleket Gazetesi Ropörtajı - Celal Emiroğlu

                             KONYALI MİLLETVEKİL  LOKMAN AYVA

 

Gazetemiz yayın danışmanı ve köşe yazarı Celal EMİROĞLU Konya doğumlu  İstanbul milletvekili Lokman Ayva ile meclisteki odasında görüştü.

 

Konya Doğanhisar İlçesi BAŞKÖY kasabası doğumlu.11 yaşında hayatı kararmış ama  azim ve cesareti ile dünyasını aydınlığa çevirmiş.Boğaziçi üniversitesi mezunu.

Kendisini T.M.M.M sindeki odasında ziyaret ettik.Başbakanın odasının karşında diğer vekillerin odasından büyük bir oda.

Çok uzun zamandır görüşmek istediğim İstanbul milletvekili Lokman Ayva ile bir vesile ile görüşme imkanı buldum.Çok ilginç bir hayat öyküsü olduğundan bire bir konuşmak istedim.

Önünde bilgisayar sürekli takip etmekte.Sesli bir proğram sayesinde tüm internet hizmetlerinden yararlanıyor.

Konya lobiciliğine en iyi destek verenlerden.Sınırlarımız dışından Konya mıza lojistik destek veren dış güçlerden.

 

 Son derece sempatik.Cana yakın.Kasıntısı yok.Hayatla barışık.Unu eleyip eleği asanlardan değil.Boğaziçi Üniversitesinde doktora yapmakta. Çok iyi ingilizce konuşmakta

Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN’ın İstanbul Büyükşehir belediyesindeki başkanlığı döneminde danışmanlığını yapmış.Ak partinin kurucular kurulu üyesi.Merkez karar yürütme kurulu üyesi.Başbakanın A takımından.Hatta meclisteki odası da sayın başbakanın odasının karşısında.

 2002 yılında milletvekili seçilerek, Türk siyasi tarihinde T.B.M.M’ne giren, ilk görme engelli milletvekili ünvanına sahip olmuş.

 

Başbakanla özel bir diyaloga sahip.Zaman zaman şakalaşıyorlar.Bir keresinde sayın başbakan “Lokman beni hiç görmüyorsun.”demiş.Lokman beyde “vekillerin değil başbakanın görmesi lazım “demiş.

İsrail saldırıları hakkında görüşlerini sorduğumuzda da ilginç cevaplar verdi:

İsrail olayı sıra dışı bir olaydır.Türkiye nin şu an sıra dışına çıkması lazımdır.Sıradan tel’inler yerine hem bireysel hem de toplumsal tepkiler verilmeli.

Şer gördüklerimize hayır işleyerek tepki koyabiliriz.Küs olduklarımızla barışarak,çok kitap okuyarak,katıldığımız toplantıları iptal etmek yerine oralarda konuşarak tepki göstermeliyiz.Sayın başbakanın İsrail tepkisini çok yerinde buluyorum.israil olayından sonra daha çok kitap okuyorum.Vatandaş maillerine bakıyorum.

Okulda kavda ettiğim çocuğun fırıncı babasından her akşam  ekmek almaya  gidiyorsam o zaman ayvayı yeriz.Sürekli taciz ve sıkıştırmalar yapacağından  yaptığım kavganın bir faydası olmayacaktır.Güçlü kuvvetli olmaktan ziyade işe yarar ve her zaman güçlü kuvvetli olmak gerekir. İsrail olayı da böyledir.Güçlü olmalıyız.Ama işe yarar güçlü.Kontrol edilemeyen güç güç değildir.misali.

 

Konyamızla alakalalı görüşlerini sorduğumuzda:

Gerçek potansiyelini yakalayamadı.Konya lıyı ağaç altında ayran içen çiftçi durumundan çıkartmak gerekmekte.Konya şehri diğer şehirlerle değil hem yurt içi hem yurt dışı şehirlerle yarış etmemeli.Hollanda’yı,Belçika’yı diğer Avrupa şehirlerini rakip almalı.Yani şehirlerle değil ülkelerle kendini kıyaslayıp rekabet etmeli.Bu potansiyeli var.Her şeyi var ama helvası yok.

 

Lokman bey çok nezaket ehli.biz ayrılmasak hala anlatıp konuşmaya devam edecek.Biliyoruz ki bekleyenleri ve takip eden proğramı var.Bizde kendisini Konya ya davet ettik.Sözü aldık.Son derece güzel bir söyleşi oldu.

 

 

 

 

 

New Page 1
Ak Parti Web Sitesi