.:: Lokman AYVA ::. İstanbul Milletvekili
Lokman Ayva'nın Resmi ve İstanbul Resimleri
Yakınlaştır
1x 2x 4x 6x 8x

Türkçe - English

New Page 1

İLETİŞİM

 

 

 
 
ENGELLERİ AŞIYORUZ

Aziz KIVANÇ -       Toplumda insanları engelli engelsiz diye kategorize ediyoruz.  Bunun yanlış bir ayrım olduğu kanaatini taşıyorum.

 Niye mi?

 Her insan uzuvlarının varlığı ve yetenekleri ölçüsünde hayatını idame ettirecek faaliyetleri yürütüyor da ondan.

 Toplumda bazı insanlar, el, ayak, göz gibi uzuvları tam olduğu için bazı eylemleri daha hızlı yapıyor.

 Engelli diye tabir ettiğimiz kişiler ise bu işlemleri uzuvlarının elverdiği ölçüde yerine getiriyorlar…

 Bedensel ve ruhsal uzuvları, özellikleri çoğunluğun uzuv ve özelliklerinden daha eksik olanlara ise engelli diyoruz.

 Engelli tabirinden hoşlanmayan ve azimle çalışan bu insanlar örgütlenmeye ve toplumda kendilerinin önemli bireyleri olduğunu kanıtlamak için var güçleriyle çalışıyorlar.

  Bu var olma mücadelesinin en güzel örneği 2 dönemdir TBMM’de engellilerin sorunlarını çözmek için var gücüyle çalışan AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’dır.  Lokman Ayva’nın önderliğinde örgütlenen Engelliler Ülkemizin büyük şehirleri başta olmak üzere Beyazay Derneği olarak 44’ün üzerinde İlde örgütlendiler.

  Engelli diye tabir ettiğimiz bu insanların hayatını daha kolaylaştırmak için Devletler, hükümetler yoğun çaba sarf ediyor.  AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’nın öncülük ettiği toplum yararına dernek statüsünü kazanan Beyazay Derneği, 45’inci örgütlenmesini şehrimizde gerçekleştirdi.

  13 Eylül İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ziya Suluyer’in başkanlığında Belediyeden Yusuf Bircan ve Nurullah Kipici’nin kurucu üyeliğiyle Polatlı’da örgütlendiler.

 Her tür Sosyal projeye öncülük ve destek olan Belediye Başkanı Yakup Çelik’te bu Beyazay Derneği’nin Polatlı’da şubesinin açılması için destek oldu ve onlara Necip Fazıl Parkında yer tahsis etti.

 Yer tahsisiyle yetinmeyen Belediye Başkanı Yakup Çelik, engelli bireylerin ulaşım sorununu çözmek için onlara Toplu taşıma aracı tahsis etti. Polatlı Belediyesi Engelsiz Toplu Ulaşım Aracı İsmi verilen araç, evinden çıkamayan engelli birey ve ailesine nefes aldıracak.

 Engelli bireylerin topluma kazandırılmasında önemli rol oynayan ilçemizin eski Milli Eğitim Müdürü Hulusi Tarhan’ın katılımıyla engelli bireylerin gönüllerince eğlenmesi için  bu akşamda konser düzenlendi.

 Bu gün engelli bireylerimiz ve topluma duyarlı insanlar için önemli bir gün,  sabah saatlerinde Engelli Eğitim Merkezinde tören,  Necip Fazıl Parkındaki Beyazay Derneği Polatlı Temsilciliğinin açılışı, Polatlı Belediyesi Engelli Taşıma Aracının tanıtımı ve Akşamda engelli bireylere yönelik konser gerçekleştirilecek.

 Toplumun sorunlarına duyarlı bireyleri bu etkinliklerde göreceğiz.

 Mutlu yarınlar için engelli bireylerimizin sorunlarına sahip çıkmamız gerekiyor. Bu manada Polatlı Belediyesini ve değerli Başkanı Yakup Çelik’in pek çok ilde uygulamaya konulmadan Polatlı’da gerçekleştirdiği çalışmaları takdir ve saygı ile karşılıyor.  Tüm Türkiye’ye örnek olacak Geleceğin Polatlı’sını şekillendirecek çalışmalarının devamını diliyorum.

 

 

 

New Page 1
Ak Parti Web Sitesi