.:: Lokman AYVA ::. İstanbul Milletvekili
Lokman Ayva'nın Resmi ve İstanbul Resimleri
Yakınlaştır
1x 2x 4x 6x 8x

Türkçe - English

New Page 1

İLETİŞİM

 

 

 
 
Körlüğün Geleceği Bu Projede

Körlüğün Geleceği Bu Projede

Gözleri açılmayacak ama görmeyenler de artık iğneye ipliği geçirebilecek, mangal yakabilecek ve testere kullanabilecek…  

Engellilerin eğitim sorununa çözüm üretmek amacıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde MEB ve Devlet Bakanlığı ile ortaklaşa Türkiye Beyazay Derneği tarafından hayata geçirilen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası kapsamında projelendirilen ve eğitimcilerin eğitimini hedefleyen “Körlüğün Geleceği” projesi 30 Mayıs’ta İstanbul’da başlıyor.

Amerika’dan gelen uzmanlar tarafından körlük alanındaki en son gelişmelerin, yeni fikirlerin ve yeni rehabilitasyon yöntemlerinin Türkiye’de yaşayan görme engellilere aktarılması amacıyla, 30 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek proje ile görme engellilerin bağımsız hareket eden bireyler olması hedefleniyor.   

Türkiye Beyazay Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Florya Engelliler Yaz Kampı’nda gerçekleşecek projeye Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı görme engelliler okullarından, rehberlik araştırma merkezlerinden, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile İBB’ye bağlı kurumlardan engelliler ile ilgilenen eğitimciler katılacak. 

2 hafta sürecek olan eğitimlerde katılımcılara baston eğitimi, Braille alfabesi ve bilgisayar kullanımı gibi teknik konuların yanı sıra yaşam teknikleri dersleri de verilecek. İğneye ipliğin nasıl geçirileceğinden, nasıl yemek yapılacağına, mangal yakmaktan, ayakkabı boyamaya hatta uçurtma yapımına kadar hayatın içinden birçok şeyin anlatılacağı derslere görme engelli olmayanlar maske takarak katılacaklar. Körlüğün felsefesi ile ilgili öğrendikleri bilgileri kurumlarındaki ya da çevrelerindeki diğer görme engelli bireylere öğretmeleri istenen katılımcılara projenin bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sertifika verilecek.

“Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası kapsamında hayata geçirilen “Körlüğün Geleceği” projesinden tüm katılımcılar ücretsiz yararlanacak.

 

 

 

New Page 1
Ak Parti Web Sitesi