.:: Lokman AYVA ::. İstanbul Milletvekili
Lokman Ayva'nın Resmi ve İstanbul Resimleri
Yakınlaştır
1x 2x 4x 6x 8x

Türkçe - English

New Page 1

İLETİŞİM

 

 

 
 
Millî Eğitim Bakanlığı Özürlü Personel Alımı

  

                                    Özürlü Personel Alımı ile ilgili açıklama

 

Arkadaşlar özürlülerin öğretmen olmaları konusundaki tartışmalarla ilgili bir şeyler yazacağım. Önce söylenenleri değerlendireceğim, sonra Süreci anlatacağım ve en son olarak da güzel bir haberi nerede bulabileceğinizi size söyleyeceğim.

Değerli arkadaşlar filmin senaryosunu neden değiştiremiyoruz?

Önce ortaya bir iddia atılıyor, sonra o iddiayı gerçek kabul edenler, daha doğrusu o iddianın gerçek olması için adeta uğraşanlar ortaya çıkıyor

Ardından şahsıma, AK PARTİ'ye, Hükümet'e, Beyazay'a suçlamalar, iftiralar, haakaretler başlıyor.

Sonra bu gün olacağı gibi hakikatı anlatıyorum.

 

Ama kimse özür dilemiyor, ama kimse bundan ders almıyor ve yine tekrar ediyor.

Bu davranış şekli bana göre ne medeni, ne İslami, ne de ahlaki...

 

Sürece bakalım: www.memurlar.net'te bir yönetmelik taslağı yayınlanıyor. Hiç birimizin tasvip edemeyeceği taslakta bir metin yer alıyor. Bu taslak önce bir yönetmelik, sonra bir taslak. Yani birilerinin düşüncesini yansıtabilir. Ama ne hükümetin, ne Bakan'ın, ne partinin ne Beyazay'ın, ne de benim düşüncemi yansıtıyor anlamına gelir. Komisyonlardaki herkes, devletin her görevlisi AK PARTİ'li mi? Elbette ki değil, olması da gerekmiyor. Ama malesef partinin aleyhine çalışan görevlileri de ben biliyorum. Vatandaşın burnundan getirip partiye düşman etmeye çalışan görevliler var. Bunları bu komisyon için söylemiyorum. Her hangi bir delilim veya belgem yok. Ama partiyle bu üyelerin ilişkilerinin olmadığını söylemem gerekir.

Bu haberi okuyanların ne yapması lazım? İlgili kişilere veya bana sorması gerekir. Soran medeni insanlar oldu. Ama malesef yukarıda da söylediğim gibi hakaret edenler, iftira edenler, suçlayanlar çoğunluktaydı. İnsanlar sorsalar da hakaret etseler de beni problem ilgilendirir. O yüzden ben ne yaptım? Sayın Bakanı aradım. Sayın Bakan'ın bu taslaktan yani düşünceden haberi yok. Müsteşarı aradım. Müsteşarın da haberi yok. Öyle bir şeyin mevzuat ahline gelemeyeceğini bizzat kendileri bana teyyid ettiler. Hatta bir adım daha ileri gittiler ve dediler ki, "Bununla ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı yapacağız." Sözü edilen toplantı, 7 Nisan çarşamba günü Bakanlıkta yapıldı. Toplantıya benim danışmanlarımın yanısıra, iki konfederasyon başkanlarıyla kurum temsilcileri ve üniversiteden yetkililer katıldı. Uygulamaya girecek olan mevzuat eskisinden daha iyi hale gelecek. Eskiden doktorlardan "öğretmen olabilir" görüşü isteniyordu ve bu, bizi çok zorluyordu. O şimdi "çalışabilir" ifadesiyle yer değiştirecek.

 

Bu konuda güzel haberi vermeden önce son olarak şunu söylemek istiyorum: Evet bana, partime, hükümetimize veya birilerine kızabilirsiniz. Ama hakikatı asla bırakmayın. Yalanlara, iftiralara sıkı sıkı sarılarak kızdıklarınıza laf söylemek insanı zavallı yapıyor. Ben hiç bir kardeşimin, hiç bir vatandaşımın ve hiç bir insanın zavallı olmasını asla istemem ve olmalarına tahammül edemem.Çünkü insana en güzel yakışan sıfat erdemlilik sıfatıdır.Gelelim güzel habere.


Arkadaşlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Nisan'da bir eleman alım ilanı çıkacak. Aralarında öğretmenlerin de olduğu 5000 kişi alacak. Size bir sürpriz olsun diye ilanın son şeklini değil ama bir önceki halini www.lokmanayva.net adresinde 8 nisan perşembe öğleden sonra yayınlıyoruz. Bu da AK PARTİ farkı. Hayırlı olsun.     
                                       

        

                                                                                                                                         

      (EK-1)

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI  OKUL VE KURUMLARDA ÖZÜRLÜ

 MEMUR-HİZMETLİ ALIMINA İLİŞKİN BİLGİLER

 

1- KURUMU         : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

 

2- SINAV AÇILACAK  KADROLARIN :     3- ALINACAK PERSONELİN :

 

SINIFI    UNVANI   DERECESİ   SAYISI       CİNSİYETİ   SAKATLIK ORANI      ÖĞRENİM DURUM

G.İ.H.     Memur               7              2000             K/E               En az % 40                      En az Yüksek Okul                 

                                                                                                                                             Mezunu olmak. 

 

SINIFI     UNVANI   DERECESİ   SAYISI      CİNSİYETİ      SAKATLIK ORANI       ÖĞRENİM DURUM  

Y.H.       Hizmetli          10               2000             K/E                 En az % 40                      Ortaöğrenim (Lise 

                                                                                                                                               veya Lise Dengi    

                                                                                                                                               Mesleki veya Teknik   

                                                                                                                                              Okul) Mezunu olmak.

                                                                                                                                          

4- GENEL ŞARTLAR : 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48’inci maddesinin  (A) bendinde belirtilen

                                         şartları taşımak, 

5- ÖZEL ŞARTLAR :    

 

1-       16  Temmuz  2006  tarihli  ve  26230  sayılı  Resmî  Gazete’ de yayımlanan  “Özürlülük   Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu   Raporları Hakkında  Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları “ bölümünde “ Çalışabilir” ifadesinin yer alması.

 

6- SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER :

 

Memur Unvanı İçin Başvuru Yeri  ve Ayrılan Kontenjan:  Adana (37), Adıyaman (25),  Afyonkarahisar  ( 28 ) , Ağrı (6 ),  Amasya (22),  Ankara (108), Antalya (47), Artvin (10),  Aydın (32), Balıkesir (44), Bilecik (7),  Bingöl (27), Bitlis (21), Bolu (13), Burdur (16), Bursa (32), Çanakkale (16), Çankırı (13), Çorum (28), Denizli (27), Diyarbakır (37), Edirne (18), Elazığ (30), Erzincan (10), Erzurum (40), Eskişehir (18)  Gaziantep (23), Giresun (13), Gümüşhane (12), Hakkari (12), Hatay (37),  Isparta  (27) , Mersin (55), İstanbul (84), İzmir (83), Kars (18), Kastamonu (21), Kayseri (50), Kırklareli (7), Kırşehir (13), Kocaeli (16), Konya (56), Kütahya (35), Malatya (34), Manisa (33), Kahramanmaraş (41), Mardin (19), Muğla (22), Muş (24), Nevşehir (13), Niğde (15),  Ordu (29), Rize (17), Sakarya (15), Samsun (36), Siirt (11), Sinop (16), Sivas (24), Tekirdağ (18), Tokat (24), Trabzon (22), Tunceli (7), Şanlıurfa (25), Uşak (16), Van (34), Yozgat (27), Zonguldak (26), Aksaray (21), Bayburt (16), Karaman (7), Kırıkkale (17), Batman (21), Şırnak (5), Bartın (14), Ardahan (9), Iğdır (7), Yalova (8), Karabük (25), Kilis (4), Osmaniye (13), Düzce (11) İl Millî Eğitim Müdürlüklerine www.meb.gov.tr. internet adresinden elektronik ortamda veya şahsen veya posta ile.

 

 Hizmetli  Unvanı İçin Başvuru Yeri  ve Ayrılan Kontenjan:  Adana (45), Adıyaman (18),       Afyonkarahisar  (31) , Ağrı (12),  Amasya (8),  Ankara (83), Antalya (41), Artvin (7), Aydın (41),         Balıkesir (33), Bilecik (9), Bingöl (6), Bitlis (11), Bolu (9), Burdur (6), Bursa (63), Çanakkale (14),     Çankırı (5), Çorum (15), Denizli (26), Diyarbakır (24), Edirne (11), Elazığ (5), Erzincan (6), Erzurum (52), Eskişehir (14),  Gaziantep (32), Giresun (21), Gümüşhane (9), Hakkari (3), Hatay (64), Isparta (7), Mersin (51), İstanbul (194), İzmir (103 ), Kars (14), Kastamonu (10), Kayseri (38), Kırklareli (11),   Kırşehir (9), Kocaeli (43), Konya (100), Kütahya (13), Malatya (11), Manisa (48), Kahramanmaraş (18),   Mardin (22), Muğla (34), Muş (12), Nevşehir (14), Niğde (13),  Ordu (32),  Rize (14), Sakarya (33), Samsun (42), Siirt (7), Sinop (8), Sivas (28), Tekirdağ (21), Tokat (15), Trabzon (44), Tunceli (5),  Şanlıurfa (31), Uşak (11), Van (30), Yozgat (11), Zonguldak  (23 ), Aksaray (18 ), Bayburt (6), Karaman  (10), Kırıkkale (7),  Batman (13), Şırnak (17 ), Bartın (9), Ardahan (9), Iğdır (10 ), Yalova (9), Karabük   (10), Kilis (7), Osmaniye (18), Düzce (13)  İl Millî Eğitim Müdürlüklerine www.meb.gov.tr. internet adresinden elektronik ortamda veya şahsen veya posta ile.

 

      a. Başvuru tarihi                       : 26/04/2010- 21/05/2010  tarihleri arasında çalışma saati bitimine kadar.

      b. Sınav tarihi, Saati ve Yeri   :  Sınav giriş belgelerinde belirtilecektir.

      c. Başvuru için gerekli belgeler  :

 

-          İş talep formu, (Adaylar www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanan “Elektronik İş Talep Formunu” elektronik ortamda doldurarak İl Millî Eğitim Müdürlüklerine onaylatacaklardır.)

-          1 adet vesikalık fotoğraf,

-          Sağlık kurulu raporu, (Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik)

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  (EK-1)

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL VE KURUMLARDA ÖZÜRLÜ

 ÖĞRETMEN ALIMINA İLİŞKİN BİLGİLER

 

 

1- KURUMU  : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

 

 

2- SINAV AÇILACAK ÖĞRETMEN KADROSUNA ALINACAK PERSONELİN :

 

                                                                                                                               

    SINIFI           UNVANI         DERECESİ         SAYISI           CİNSİYETİ             SAKATLIK ORANI          

     E.Ö.H            Öğretmen            1-9                   1000                  K/E                             En az % 40    

 

 

 ÖZÜRLÜ ÖĞRETMEN ALIM ŞARTLARI

 

3- GENEL ŞARTLAR :

 

            657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde belirtilen  genel şartlar yanında  aşağıda belirtilen özel şartlar aranır.

 

4- ÖZEL ŞARTLAR :  

 

a.         07.07.2009 tarihli ve 80 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince mezuniyetinin atanacağı alan öğretmenliğine uygun olmak.  Eğitim Fakültesi  dışında mezun olanlarda Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon belgesi, Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarında mezun olanlar öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki Yüksek öğretim kurumlarına veya programlarına denkliğinin yapılmış olması gerekmektedir.

b.         Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla kırk yaşından gün almamış olmak,

c.         16  Temmuz  2006  tarihli  ve  26230  sayılı  Resmî  Gazete’ de yayımlanan  “Özürlülük   Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu   Raporları Hakkında  Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları “ bölümünde “ Çalışabilir” ifadesinin yer alması.

             

 

5- SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER :

 

Başvuru yeri    : İl Millî Eğitim Müdürlüklerine www.meb.gov.tr. internet adresinden elektronik 

                            ortamda veya şahsen veya posta ile.

 

a.       Başvuru tarihi                       : 26/04/2010-21/05/2010  tarihleri arasında çalışma saati  bitimine kadar.    

 

b.       Sınav tarihi , Saati ve Yeri  : Sınav giriş belgelerinde belirtilecektir.

 

c.       Başvuru için gerekli belgeler : 

 

            -  İş Talep Formu , (Adaylar www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanan “Elektronik İş Talep 

              Formunu” elektronik ortamda doldurarak İl Millî Eğitim Müdürlüklerine onaylatacaklardır.)

            - 1 adet vesikalık fotoğraf,

            - Sağlık Kurulu Raporu, (Özürlülük  Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu     

              Raporları Hakkında Yönetmelik)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

New Page 1
Ak Parti Web Sitesi