.:: Lokman AYVA ::. İstanbul Milletvekili
Lokman Ayva'nın Resmi ve İstanbul Resimleri
Yakınlaştır
1x 2x 4x 6x 8x

Türkçe - English

New Page 1

İLETİŞİM

 

 

 
 
KİM Market çalışanları işaret dili ile de konuşacak

 

KİM Market çalışanları işaret dili ile de konuşacak

Perakende sektörünün öncü firmalarından KİM Marketler Zinciri, Türkiye’de ilk defa uygulamaya soktuğu projeyle mağazalarında çalışan tüm personele işaret dili bilme zorunluluğu getiriyor

İlk etapta 50 çalışana öğretilen işaret dili yeni işe alımlarda ise şart olarak koşulacak. Yıl sonuna kadar mağazalarda çalışan 1500 personele işaret dili eğitimini vereceklerini anlatan Genel Müdür Hamit Akçay, “Bizim amacımız değer üreten bir kurum olmak. Toplumun yüzde 2’si yani 10 milyondan fazla kişi engellilerden oluşuyor. Fakat engellilerin çığlıklarını duymazdan gelip, adeta onları toplumdan izole ediyoruz. Özellikle perakende sektörü en çok eleştiri alan kurumlar arasında. Engelsiz hayat sözü lafta kalmasın diye bu projeye başladık. Toplum olarak evlerine mahkum edilen engellilere yaşam alanları sağlamalıyız” diye konuştu.

Kadın ve genç girişimcilerden raf bedeli almayarak perakende sektöründe yeni bir dönem başlatan KİM Marketler Zinciri, bu defa da ‘Engellileri KİM dinleyecek’ sloganıyla işitme ve konuşma engelli vatandaşlar için dev bir projeyi uygulamaya sokuyor. 6 ay boyunca Türkiye’nin önde gelen işaret dili uzmanlarından eğitim alan mağaza personeli aynı zamanda engelli vatandaşların topluma kazandırılması ve sosyalleşmelerine katkıda bulunacak. Türkiye genelindeki 55 mağaza girişine yerleştirilecek akıllı işaretler sayesinde engelli vatandaşlar içeride kendilerine yardımcı olacak personel bulunduğunu bilecek.

55 mağazaya engelliler için özel logo tasarımı

Projenin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısı aynı anda işaret diline çevrildi. Toplantıda konuşan KİM Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay, “ Başlattığımız bu çalışmanın tüm perakende sektöründe yaygınlaşmasını istiyoruz. Talep edilmesi durumunda sektördeki diğer firmalara destek vermeye hazırız. Bu proje bir başlangıç. İlerleyen zamanlarda tüm engellileri kapsayacak örnek projelere imza atacağız. Bizim Amacımız herkesin engellilere sahip çıkarak, onlara acımak yerine toplumun bir ferdi görerek ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamasıdır. Toplum olarak yeterli empati yapamıyoruz. Bir günlüğüne ağzınızı kulaklarınızı, gözlerinizi kapatın ve kendinizi ifade etmeye çalışın ne kadar zor olduğunu görürsünüz. Kendinizi dipsiz kuyularda hissedersiniz. Bir de ısrarla toplumun sizi anlamaktan kaçtığını düşünün. Unutmayalım ki hepimiz birgün engelli olabiliriz. Bir an evvel toplumsal bilinç oluşturmalıyız” diye konuştu.

500 yeni istihdam sağlayacağız

Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu rakamlarına göre Türkiye’de 3 milyona yakın işitme ve konuşma engelli kişi bulunduğunu bilgisini veren Genel Müdür Akçay, “Bu rakam orta büyüklükte 4 ilin nüfusuna eşit. Bu nedenle tüm mağazalarımızda işaret dilinin konuşulduğunu ve anlaşıldığını belirten bir logo ve  afişler olacak. Kasabından manavına kasiyerinden müdürüne kadar herkese bu eğitimi vereceğiz” diye konuştu.

Kim Marketleri’nin yıl sonuna kadar çalışan sayımız 2 binin üzerine çıkaracağını ifade eden Akçay, “2011 yılı sonuna kadar toplam 10 milyon Dolar yatırım yaparak 20’si Kim Pratik, 5’i de süper market olarak 25 yeni mağaza daha açacağız. Yeni yatırımlarımızla 500 yeni istihdam sağlayacağız” dedi.

 

 

 

New Page 1
Ak Parti Web Sitesi